Maškare na Petrićevcu

Kreirano: Subota, 09 Veljača 2008 Napisao/la Josip Anušić

Petrićevac, 7. veljače 2008. (TABB) Po prvi puta je u maloj dvorani na Petrićevcu u ponedjeljak, 4. veljače održana pokladna večer druženja za mlade. Na toj večeri sudjelovali su, osim mladih iz župe Petrićevac, također mladi iz župe Kotor Varoš i Trn.

Večer je imala dva dijela. U prvom je svatko trebao kroz svoju masku ispričati jedan vic, odglumiti neku ulogu ili slično. Nakon završetka prvog dijela, žiri, u kome su bili fra Ivo Brezović župnik iz Trna, fra Marko Bandalo, župnik iz Sokolina kod Kotor Varoša i fra Marko Hrgota, župni vikar u samostanu na Petrićevcu, proglasio je tri najbolje maske koje su ušle u finale.

Maske koje su sa svojim skečom ušle u finale, morale su sada izvesti novu komičnu točku uz pomoć mladih iz svoje župe, koji nisu prošli u finale. Za tu pripremu žiri im je dao 15 minuta. Nakon finala svi su mogli glasovati za najbolju masku i najbolji skeč, osim naravno, žirija i glumaca koji su nastupali u finalu.

Za finaliste su bile predviđene tri nagrade. Kako bi atmosfera bila zanimljivija, žiri se pobrinuo da ekipi s najviše glasova dodijeli drugu nagradu, a ekipi drugog mjesta dadne prvu, i da ekipi trećeg mjesta ostane treća nagrada.

Takav je redoslijed nagrada donio vrhunac radosti i veselja ovom druženju kroz igru, gdje svi dobivaju i gdje se svi bolje upoznaju i druže. (fra Marko Hrgota)

Hitova: 124792

OVDJE SU:

Imamo 28 gostiju i nema članova online