NAŠ ZAVIČAJ časopis za Stranjane i Matoševce

Kreirano: Četvrtak, 19 Srpanj 2012 Napisao/la Josip Anušić

Poštovani posjetielji, našoj župi Barlovci pripadaju sela Matoševci i Stranjani koja se nalaze na zapadnim granicama župe. Zahvaljujući vrijednom dr.sc.Fra Velimiru Blaževiću, profesoru koji svoje penzionerske dane provodi u samostanu Petrićevac, uvijek možemo doznati sve novosti iz ova dva sela do u zadnji detalj. Informiranje sumještana svoga rodnoga sela diljem svijeta vrši putem raznih tiskovina: knjiga i mjesečnika NAŠ ZAVIČAJ. U nastavku, pod opširnije, možete polagano listati i čitati ovaj četverolisnik s aktualnim i korisnim informacijama: o vizitaciji biskupa Komarice našoj župi, te napisima o zainteresiranim kupcima ognjišta po Stranjanima i Matoševcima.

Donosimo ovdje zadnji 82. broj ovoga časopisa kojega redovito objavljuje na internetu fra. Velimirova nećaka mr.sc. Snježana Majdandžić-Gladić koja je rođena, živi i radi u Osijeku. Snježana kao i njen ujak fra Velimir izuzetno je vrijedna i voli svoj kraj, ne samo po pitanju objavljivanja ovih radova, već i samostalnim stvaralaštvom koje je usmjereno na pomoć djeci i učiteljima, kao i roditeljima. U ovu svrhu pokrenula je blog ZLATNA DJECA (klik na plava slova za pregled) na kojem je mnoštvo korisnog materijala za poticanje dječijeg stvaralaštva, te razumijevanje školskog i vjeronaučnog gradiva. Zahvaljujem oboma da su nam omogućili i prilagodili dijeljenja informacije širom "globalnog sela" - interneta.

 

Ako su slova sitna za čitanje onda prevrtite do kraja stranice i točno ispod teksta ima ono povećalo sa znakom plus, na njega kliknite 3-4 puta, tj. do željene veličine slova.

 

NAŠ ZAVIČAJ 82

Hitova: 27456

OVDJE SU:

Imamo 309 gostiju i nema članova online