NAJAVA: Svečanija slavlja u kolovozu

Kreirano: Subota, 27 Srpanj 2019 Napisao/la Josip Anušić

Pavic fra Ivo 2010 gU petak 2.8. Crkva slavi spomendan Gospe od Anđela ili Porciunkulu, koja se u našoj župi slavi na razini svetkovine i vjernici iz župe i šire okolice smatraju ovaj dan drugim "danom župe", tj drugim patronom. Još u starim vremenima određeno je da se na ovaj spomendan mogu zadobiti potpuni oprosti, ili namijeniti ih za žive ili mrtve, koji pohode crkvu na ovaj dan, ispovijedi se i pričesti, izmoli Očenaš i Vjerovanje na nakanu širenja svete vjere. Zato se ta svetkovina posebno svečano slavi u našoj župi. Ove godine pučku svetu misu na taj dan, u 11 sati predvodit će FRA IVO PAVIĆ župnik iz Šurkovca.

 

Fra Ivo Pavić, župnik u Šurkovcu, karizmatik i voditelj nebrojenih duhovnih obnova, u našoj je župi prvi puta predvodio misu na ovaj blagdan 2010. godine pred velikim brojem vjernika, domaćih ali i onih koji su došli upravo zbog fra Ivine duhovne poruke i polaganja ruku koje po završetku mise čini onima koji to žele. Odmah na slijedeći Dan župe, svetkovinu sv. Vida, vodio je trodnevnu duhovnu pripravu i središnje misno slavlje naredne 2011. godine. Nema sumnje da će i ove godine biti dobro prihvaćen i da će mnoge potaknuti na dolazak.

crkveneNa svetkovinu Velike Gospe ili kako je to točnije reći Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u četvrtak 15. kolovoza po običaju pučka sveta misa u 11 sati  slavit će se na groblju Crkvene. Prije svete mise bit će moljenje opijela. Dobro došli!

 

Klikom na OVDJE plava slova možete vidjeti slike iz 2010. godine s proslave Gospe od Anđela kada je misno slavlje predvodio, po prvi puta, u našoj župi fra Ivo Pavić.

Hitova: 14257

OVDJE SU:

Imamo 143 gosta i nema članova online