Ljetne proslave u našoj župi

Kreirano: Utorak, 28 Srpanj 2020 Napisao/la Josip Anušić

2 8 2007a20Hvaljen Isus i Marija! Poštovani župljani, sadašnji i bivši koji još u srcu osjećaju pripadnost i obavezu, pred nama su dvije velike proslave: Gospa od Anđela (2.8. od 10.45sati) i Velika Gospa (15.8. na Crkvenama od 10.45sati).
Svi vidite kakvo je ovo stanje s koronavirusom i pratite mjere zaštite koje se svakim danom mijenjaju. Pratite ih i poštivajte, naročito oni koji planiraju poći za Banja Luku na ove blagdane. Neki od vas znaju postavljati pitanja 'Hoće li biti misa za ovu svetkoinu ili onu svetkovinu'? Odgovor je jednostavan: naš župnik ima sve redovito, u poznati sat i poznate datume, a tko se pojavi u dvorištu i na vratima crkve župnik ga neće vratiti. Vaše je da pratite informacije što je potrebno za prijelaz granice i kakve su preporuke epidemiologa za kretanje po gradu i dr., te sami procijenite polazite li na put i dolazite na slavlja u našoj župi ili ne. Evo informacije koje je poslao župnik fra Ivo:

 

LITURGIJSKA SLAVLJA U KOLOVOZU
U nedjelju 2. kolovoza Crkva slavi svetkovinu GOSPE OD ANĐELA. U našoj se župi ta svetkovina slavi kao drugotni patron. Ove će godine svetu misu koja počinje u 10,45 sati predvoditi fra Anto Ivanović, nekadašnji župni vikar u ovoj župi.

U subotu 15. kolovoza svetkovina je UZNESENJA BDM ili VELIKA GOSPA. Slavi se na našem groblju CRKVENE gdje će se slaviti sveta misa također u 10,45 sati. Prije svete mise moljenje opijela.

Dobro došli!

Hitova: 12004

OVDJE SU:

Imamo 32 gosta i nema članova online