Jesen je pred nama

Kreirano: Utorak, 01 Rujan 2020 Napisao/la mr. fra Ivo Orlovac

sdc10286U utorak 8. rujna Crkva slavi svetkovinu Rođenja BDM ili Malu Gospu. Po običaju mi ćemo tu svetkovinu proslaviti na groblju CRKVENE sa svetom misom u 10,45 sati. U nedjelju nakon Male Gospe, to jest 13. rujna sveta misa u 10,45 sati bit će na groblju GRADINA u Stranjanima. Prije i jedne i druge svete mise bit će moljenje opijela.

 

PROBLEMI PO KORONI
Ovo vrijeme korone mnoge je stvari poremetilo. Dolazak naših vjernika na slavlja u našoj župi tijekom proteklog vremena bio je izuzetno malen. Veliko je pitanje kako će to biti u idućem razdoblju. Mislim da nitko ne može predvidjeti kako će se stvari dalje razvijati.

ODRŽAVANJE GROBLJA
Unatoč malim prihodima mi smo do sada pokušavali koliko toliko čistiti i održavati naša groblja. Groblje u Dikevcima je jednom pokošeno, isto smo učinili i sa grobljem Bijeda pred svetu Anu. Groblje Gajić također smo očistili pred svetkovinu svetih apostola Petra i Pavla. Groblje Crkvene: proljetos i pred Veliku Gospu. Groblje Gradina bit će pokošeno do druge nedjelje, to jest slavljenja svete mise.

SVI SVETI
Ako sve bude u redu, to jest ako ne bude još većih neprilika, planiramo za svetkovinu Svih Svetih po običaju slaviti svete mise na našim grobljima. Na groblju Gajić sveta misa bi bila u nedjelju pred Svi Svete, to jest 25. 10. , na groblju u Dikevcima u subotu pred Svi Svete, to jest 31. 10. Obje bi mise bile u 10,45 sati. Na Svi Svete, a to je nedjelja, svete bi mise bile na groblju Bijeda u 10,45, te na Crkvenama u 14 sati. Kako se sada stvari razvijaju, za pretpostaviti je da će malen broj vas sudjelovati u svetim misama. Većina vas je svoje priloge za čišćenje groblja davala tada. Ovaj bih put zamolio sve one koji to mogu i žele da svoje priloge pošalju na naš župski račun. Sve podatke o računu možete pronaći na ovoj stranici na desnoj strani pri dnu. Svima onima koji su pomogli svojim prilozima održavanje naših grobalja najsrdačnije se zahvaljujem, a sve one koji mogu poslati svoj prilog pozivam da to i učine. Drugog načina i drugih sredstava mi nemamo, groblja se mogu čistiti i održavati jedino zahvaljujući vašim prilozima.

Uz srdačan pozdrav, fra Ivo.

Hitova: 9836

OVDJE SU:

Imamo jedan gost i nema članova online