Na jesen početak radova na crkvi Petrićevac

Kreirano: Subota, 11 Kolovoz 2007 Napisao/la Josip Anušić

Banja Luka, 2. kolovoza 2007. - Nazire se početak gradnje nove crkve na Dudiću. Fra Ivo Orlovac, gvardijan frnjevačkog samostana na Petrićevcu, dao je ovu informaciju u jednom neobaveznom razgovoru s vjernicima ispred crkve u Barlovcima  na proslavi Gospe od Anđela. Najvjerojatniji početak gradnje bit će još ove jeseni po dobivanju  još nešto preostale dokumentacije. Idejni projekt je gotov i načinjen je prema postojećem stanju, tj. na temeljima stare "nove" crkve napravljene iza potresa a koji su ostali iza totalnog razaranja u noći 6. na 7. svibnja 1995. godine.

Gvardijan poziva sve pojedince i organizacije kod kojih je dobre volje i ljubavi da pomognu svojim prilozima, novčanim, materijalnim i bilo kojim drugim, kako bi što prije ugledali novu crkvu na zapadnim obzorima Banje Luke, gdje smo je navikli gledati. Ovaj samostan i župa simbol su katolika banjalučkog kraja. Bosanski "ujaci" i samostan Petrićevac zaslužili su svojim radom na duhovnom i kulturnom području kroz stoljeća da se odazove zdušno na ovaj poziv. Na ovim stranicama pratili smo humanitarni koncert održan u zagrebačkoj koncertnoj dvorani "Lisinski" gdje su prikupljena značajna inicijalna sredstav (oko 100 000 €), koja su dostatna za pripremne radnje.  Osvrt na taj događaj od prije dvije godine ulijeva optimizam u brzo dovršenje ovog velikog projekta. Tad se moglo vidjeti veliko oduševljenje idejom ponovne gradnje crkve s dva tornja na Dudiću, kakva je bila sve do potresa. Ova nova je prelijepa i naravno u modernom ruhu. Mnogo pjevača se odazvalo pozivu na sudjelovanje, ali i mnogo institucija uz prepunu dvoranu vjernika s područja šire banjalučke regije, štovatelja sv. Ante Padovanskog naslovnika crkve.

 Priopćenje iz samostana Petrićevac: "Za izgradnju crkve bit će potrebna znatna sredstva, a njih sada nema. Tražit će se pomoć na raznim stranama, a računa se, razumljivo, i na nesebičnu pomoć sadašnjih i bivših župljana petrićevačke župe i štovatelja sv. Ante Padovanskog. Cijenit će se, s dubokom i iskrenom zahvalnošću, svaki prilog, pa i onaj najmanji 'udovičin novčić'!

Vaše priloge možete uplatiti na:

UNICREDIT ZAGREBAčKA BANKA BH d.d.
PJ BANJA LUKA

devizni račun:   SWIFT CODE: ZABA BA 22, broj računa: 48-06-18781-3

korisnik:            Franjevački samostan Petrićevac
                          Marije Dimić 4, BiH-78000 Banja Luka 

{mosimage}

{mosimage} 

Hitova: 15917

OVDJE SU:

Imamo 135 gostiju i nema članova online