Svi za Petrićevac

Kreirano: Ponedjeljak, 20 Lipanj 2005 Napisao/la Josip Anušić

Velikibrojmladihnakoncertuoduševljenojepratioizvo?a?e.Došla je i ta nedjelja 19.6., ispred dvorane "Lisinski" u Zagrebu veliko mnoštvo prijatelja Banje Luke, Petrićevca i prijatelja "ujaka". Prijatelj Ivo Šeparović i njegovi prijatelji za prijatelje u Bosni. Dobrotvorni koncert, čiji je prihod namijenjen izgradnji ratom porušene crkve Sv. Ante na Petrićevcu, nadmašio je sva očekivanja i po vremenu trajanja (trajao je prekrasna 3,5 sata), odazivu najavljenih gostiju (samo je biskup Komarica bio spriječen i izvođač Alen Vitasović), oduševljenju i dobrom raspoloženju među posjetiteljima, ali i po prihodu od ove akcije (850 000 kn.).

Ivo Šeparović, već renomirani pjevač duhovne glazbe, i prateći vokalni sastav ovim koncertom proslavljaju svoj veliki jubilej, 10 godina aktivnog rada i 4 izdana CD-a. Proslavu Svog jubileja zajedno s gostima, renomiranim pjevačima iz Hrvatske, posvetćena je gradnji crkve na Petrićevcu gdje je Papa Ivan Pavao II. prije dvije godine proglasio blaženim Ivana Merza.

Gosti na ovom koncertu su bili: Meri Cetinić, Željka Marinović, Maja Vasilj, Ivan Mikulić, Klapa Prinčipese, Krešimir Mikašek, Marko Perković Thompson, Davor Terzić, Jasenko Horvat, Emilija Kokić, Tomislav Jakobović, Kornelija Erić, Tiho Orlić, Nonet franjevaca konventualaca.

Voditelji Tanja Popec i Damir Kopriva s Hrvatskog katoličkog radija uz nadhnuće publike i Ive šeparovića, uspjeli su nekoliko puta nasmijati cijelu dvoranu i uopće su održavali atmosferu ugodnom i toplom. Na kraju ovog prelijepog druženja svi su zajedno zapjevali: pjevači, svećenici, predstavnici sponzora na podiju i publika, kao Band-aid, pjesmu napisanu za ovu zgodu "Tamo gdje duga se rađa".

Fotografije u foto galeriji na ovoj stranici malo će vam približiti ugodnu i veselu atmosferu s koncerta.

Javnosti i posjetiteljima predstavljen je telefonski broj 060/888-402 za pomoć gradnje crkve. Pozivom na ovaj broj donirate 3,66kn. ili jednu ciglu, kako šaljivo reče Ivo Šeparović. Vaš dar možete uplatiti i na žiro račun 2360000-1500066907 otvoren kod Zagrebačke banke.

Cijeli program prenosile su radio postaje Hrvatski katolički radio i MIR Međugorje, uz još neke koje su od spomenutih preuzele cijeli program. Uz Glas Koncila ovo su ujedno bili i glavni medijski pokrovitelji.

Generalni pokrovitelj je grad Zagreb, gradski ured za kulturu.

Medijski sponzori: TEL-GRADITELJ d.o.o., TRADMAN.

Sponzori i dobročinitelji:

KD Vatroslav Lisinski,
Stomatološka ordinacija "Dr. Ivan Bagari?",
O.Š. Okučani,
Foto Iris-Nova Gradiška,
Krešimir Ivir,
Mariomont-Zagreb,
Graditelj-Zaprešić,
Hotel Phoenix-Sesvete,
Tiskara Kasanić-Zagreb,
Franjevački samostan-Kaptol 9, Zagreb,
NEVEN- Mihćl Dianežević,
HDS ZAMP-Zagreb,
Kruh svetog Ante-Franjevačke provincije Bosne Srebrne-Sarajevo.

Hitova: 33278

OVDJE SU:

Imamo 88 gostiju i nema članova online