Slavlja Gospe od Anđela i Velike Gospe

Kreirano: Srijeda, 27 Srpanj 2022
Napisao/la Josip Anušić

Gospa od andjela 2018Dragi župljani župe sv. Vid - Barlovci, sadašnji i bivši, poštovani prijatelji i Gospini štovatelji hodočasnici, približilo se vrijeme kada svečano slavimo Gospu od Anđela (2.8.) u župnoj crkvi i Veliku Gospu (15.8.) na brdu Crkvene gdje je bila smještena prastara, drevna, crkva, i od tada i sve do sada je naše groblje. 
Za ovaj mjesec još imamo:
- preneseno slavlje sv. Ane u nedjelju 31. srpnja od 11 sati na groblju Bijeda.
- Stranjančani i Matoševljani imat će misno slavlje 30. srpnja, subota, kod križa u Ljevarima u subotu od 11 sati, održavajući na taj način tradiciju nekadašnjih velikih okupljanja s nogometnom utakmicom, zabavom u večernjim satima i živom glazbom na koju su dolazi svi iz okolice. Zadnjih godina zbog korone sva ta masovnost i svečanost je prekinuta, ali ostaje druženje na svetoj misi i poslije, a onda i svraćanje prijatelja i obitelij po kućama.

 • GOSPA OD ANĐELA svečano misno slavlje koje će predvoditi fra Dominik, župnik iz Trna, započinje u 11 sati, utorak 2. kolovoza, župna crkva sv. Vid Barlovci. Župa ovaj blagdan slavi kao svoga suzaštitnika, drugog patrona, i za župu i župljane ona je na razini svetkovine samo za župljane.
 • VELIKA GOSPA na Crkvenama početak u 11 sati 15. kolovoza, ponedjeljak.

  Opširnije: Slavlja Gospe od Anđela i Velike Gospe

Sv. Vid, dan naše župe i druga slavlja

Kreirano: Petak, 10 Lipanj 2022
Napisao/la Josip Anušić

Zaštitnik naše župe sveti Vid Mučenik slavi se na spomendan 15. lipnja. Kao zaštitnik naše župe slavi se ta svetkovina u nedjelju 19. lipnja 2022. svetom misom s početkom u 11 sati.

Blagdan svetih apostola Petra i Pavla proslavit ćemo na groblju Gajić u nedjelju 3. srpnja, također od 11 sati sveta misa.

Kuljani, srijeda, 20. srpnja, Crkva slavi svetkovinu sv. Ilije Proroka. U našoj župi mi ćeo tu svetkovinu proslaviti na taj dan sa svetom misom u 11 sati kod kapelice svetog Ilije u Kuljanima.

Blagdan svetih Ane i Joakima (26.7.) tradicioalno se slave na groblju Bijeda prvu nedjelju nakon blagdana, a to je ove godine u nedjelju 31. srpnja s misom od 11 sati.

Opširnije: Sv. Vid, dan naše župe i druga slavlja

Raspored blagoslova polja 2022.

Kreirano: Nedjelja, 10 Travanj 2022
Napisao/la Josip Anušić

FILE0207
Proljeće je došlo, kalendarski. Danas je Cvjetnica, a onda slijedeće nedjelje najveći i najradosniji blagdan svih kršćana: USKRS. Iza Uskrsa, od Jurjeve, navikli smo po mjestima naše župe odlaziti na blagoslov polja u godinama kada smo ista polja orali i zasijavali sjemenjem od kojih smo u ljeto i jesen očekivali plodove za našu hranu i hranu za našu živinu. Mnogi od nas, i sada kada nismo na tim poljima, radosno dolazimo čim naš župnik oglasi da će biti misa i blagoslov polja. Evo, fra Ivo je poslao raspored blagoslova polja za ovu godinu. Na sve zokazane datume misa i blagoslov započinju u 11 sati, na svim mjestima.

 • subota, 23.4. - Dikevci,
 • nedjelja, 24.4. - Bijeda,
 • nedjelja, 1.5.- Batkovića groblje,
 • nedjelja, 8.5.- Ojdanića brdo,
 • nedjelja, 15.5.- KuIjani,
 • nedjelja, 29.5. iza Spasova, Crkvene.

Opširnije: Raspored blagoslova polja 2022.

SVI SVETI 2021.

Kreirano: Subota, 09 Listopad 2021
Napisao/la Josip Anušić

Poštovani župljani,
Bliži se svetkovina SVIJU SVETIH i SPOMEN SVIH VJERNIH MRTVIH  ili Dušni dan. To su dani kad posebno molimo za svoje pokojnike i kad posjećujemo grobove svojih pokojnika. I ove godine mi ćemo, po već uobičajenom rasporedu slaviti svete mise na grobljima naše župe.

 • U SUBOTU, 30. 10. u 11 sati na groblju u DIKEVCIMA
 • U NEDJELJU, 31. 10. u 11 sati na groblju GAJIĆ
 • Na SVI SVETE u ponedjeljak 01. 11. u 11 sati na groblju BIJEDA,
 • a u 14 sati na groblju CRKVENE.

  Opširnije: SVI SVETI 2021.

Raspored blagoslova polja 2021.

Kreirano: Četvrtak, 15 Travanj 2021
Napisao/la Josip Anušić

*Subota, 24. 04. DIKEVCI,
*Nedjelja, 25. 04. BIJEDA,
*Subota 01. 05. BATKOVIĆA GROBLJE,
*Nedjelja, 02. 05. OJDANIĆA BRDO,
*Nedjelja, 09. 05. KULJANI (kod kapelice), te
*Nedjelja, 16. 05. CRKVENE.

Ovdje smo napravili izmjenu. Naime uobičajeno je bilo da se Blagoslov polja na Crkvenama slavi na Spasovo. Kako je to radni dan, to smo na traženje mnogih odlučili da ubuduće Blagoslov polja i sveta misa na groblju CRKVENE BUDE U NEDJELJU NAKON SPASOVA.