Biskup Franjo Komarica na posljednjem ispraćaju Dragice Blažević

Kreirano: Ponedjeljak, 29 Prosinac 2008 Napisao/la Josip Anušić

Blagdan sv. Ivana, 27.prosinac 2008. na zagrebačkom groblju Markovo polje na vječni počinak ispraćena je pokojna Dragica, majka redovnika i svećenika fra Božidara Blaževića. Sprovodne obrede i misu zadušnicu predvodio je biskup Franjo Komarica zajedno s franjevcima provincije Bosna Srebrena, a koji djeluju na području banjlučke biskupije: fra Ivo Orlovaca, gvardijan samostana Petrićevac; fra Dujo Ljevar, župnik župe Barlovci odakle je pokojnica sa svojom obitelji iselila; fra Ivica Matić, župnik župe Bihać; fra Velimir Blažević i dr. Posljednje zbogom i riječi utjehe u ime samostana Petrićevac i provincije Bosna Srebrena izrekao je fra Ivo Orlovac. Biskup je pozdravio veliko mnoštvo, uglavnom iseljenih Banjalučana, koje se okupilo na sahranu pokojnice ali i da podijele tugu i izraze sućut mužu i djeci pokojnice, svojim prijateljima. Izrazio je žaljenje zbog situacije i događaja koji su spriječili da svoje pokojne, pa i pokojnu Dragicu, ne sahranjujemo na našim grobljima, a u ovom slučaju na groblju Crkvene. "Ne budite žalosni, kao oni koji nade nemaju, svetopisamska je riječ. Dragica je živjela u toj vjeri, i u toj vjeri odgajala svoju djecu i izmolila i dala Crkvi jednog redovnika - svećenika. Svi mi zajedno s njom vjerujemo u uskrsnuće Isusovo i da zajednio s njime i mi ćemo uskrsnuti. Mrtvima život ne prestaje, nego se mijenja."

Fra Božidar je zahvalio na svim izrazima sućuti i svakoj pomoći, kao i svim okupljenim prijateljima, susjedima, poznanicima, rođacima što su došli pružiti ruku i riječi utjehe. Poimenice je istaknuo liječnike i sestre koji su brinuli u zadnjim danima života o majci. Zahvala je upućena i subraći iz franjevačke provincije Bosna Srebrena.

{mosimage}{mosimage}Misa zadušnica bila je u župnoj crkvi Sesvetska Sopnica. I na groblju i na ovoj misi moglo se jasno razabrati da je misa služena za vjernika koji je bio aktivan u župi kao pjevač. Prijatelj obitelji, Ive šeparović, zajedno sa svojim sastavom ispjevali su jako lijepe i dirljive do suza pjesme na temu Majka i Bog Spasitelj uz one božićne. Svi koji smo poznavali pokojnicu znamo je kao pjevačicu u crkvi lijepog i visokog glasa koji se uvijek mogao prepoznati. Susjedi i prijatelji je znaju kao nesebičnu i vrlo darežljivu, susretljivu i suosjećajnu, balge naravi i uvijek s osmijehom na licu.

Vječnost vječna neka joj svijetli. Počivala u miru Božjem. Amen.

Hitova: 16168