Svečano proslavljena Gospa od Anđela

Kreirano: Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2009 Napisao/la Josip Anušić

{jcomments on}Barlovci, 2.8.2009. – Župa Barlovci proslavila je vrlo svečano i uz veliki broj vjernika, oko dvije stotine, svog drugoga patrona župe – Gospu od Anđela. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je pater Zvonko Topić, trapista iz samostana Marija Zvijezda, uz župnika Fra Duju i fra Velimira, umirovljenog profesora. Pjevanje je animirala sestra Marina Domić na koje je složno pjesmom odgovarao sav okupljeni puk. Iza mise ostalo se još dugo u hladu ispred crkve u razgovoru s onima pristiglima iz mnogih zemalja kojih se dugo nije vidjelo. Župnik je organizirao da svaki nazočni iza mise dobije okrjepu, pa je tu bilo bureka, pečenja, sokova, piva i dr. Radost susreta vidjela se na svim licima.

Gospa od Anđela ili Porciunkula je spomendan kojeg posebno časte franjevci u svim svojim crkvama gdje su upravitelji. U našim krajevima najsvečanije se časti i slavi upravo u ovoj župi gdje se mogu dobiti potpuni oprosti za sebe ili za druge i žive i mrtve uz uvjet da se ispovijedi, pričesti na misi i učini neko dobro djelo.

Na kraju, može se reći da došlo mnogo vjernika i iz raznih krajeva svijeta, ali većina su ipak vjernici iz ove i drugih župa koji su ostali kod svojih kuća, a oduvijek su častili ovo Gospino otajstvo – Najuzvišenije, Kraljice i Anđelima koji joj služahu.. Još uvijek sve privlači ova marijanska duhovnost, ali i želja da se nekoga susretne nakon dugih godina, kao i na drugim ovakvim crkvenim skupovima.

Hitova: 16729