Radio Marija zaplovila iz Banje Luke eterom BiH

Kreirano: Četvrtak, 09 Prosinac 2010 Napisao/la KTA

 

RADIO MARIJA U BIH
Program Radio Marije u Banjoj Luci može se slušati na frekvenciji FM 98,9 MHz, a kada studio u Sarajevu započne s emitiranjem moći će se slušati na FM 103,3 MHz
 
U srijedu, 8. prosinca u Banjoj Luci počeo je sa emitiranjem program Radio Marije BiH. Studio u Banjoj Luci blagoslovio je banjolučki biskup mons. dr. Franjo Komarica, uz nazočnost mons. dr. Marka Semrena pomoćnog biskupa banjolučkog i djelatnika studija u Banjoj Luci i Sarajevu, kao i predstavnika Udruge „Radio Marija“.
Program je započeo predstavljanjem Svjetske obitelji Radio Marije i marijanskom glazbom. Nakon toga biskup Komarica blagoslovio je prostorije radija, tehniku i djelatnike. U svojoj propovijedi prigodom blagoslova zahvalio je Svjetskoj obitelji Radio Marije koja je prepoznala potrebu BiH za jednim ovakvim medijem u izašla u svakom pogledu toj potrebi u susret. Također je izrazio svoju radost i nadu da će ova postaja biti doista Božji glas na ovim prostorima.
Ravnatelj radija Ivica Božinović rekao je „da danas započinjemo jedno djelo za koje vjerujemo da će ga pratiti Božji blagoslov i zagovor naše nebeske Majke. Cilj Radio Marije je kao što i sam moto radija kaže donijeti ”Božji glas u svaku kuću”.
Svjetska obitelj Radio Marije ima projekte u 57 zemalja na četiri kontinenta ,i od danas i je i BiH dio te obitelji.
Program Radio Marije u Banjoj Luci može se slušati na frekvenciji FM 98,9 MHz. Studio u Sarajevu još uvijek nije počeo sa emitiranjem. Za nekoliko dana kad emitiranje programa u Sarajevu počne moći će se slušati na frekvenciji FM 103,3 MHz.
Cilj Radio Marije BiH je proširiti svoju mrežu i ući u svaki dom. Svoj program emitirat će i putem interneta i satelita. Djelatnici RM BiH vjeruju da će ona čije ime nose BDM biti uz njih svakodnevno, te pozivaju sve da im se pridruže i slušaju njihov program. (kta/o.j.)

 

Hitova: 20342