BISKUP KOMARICA I SEMREN PRIMILI ČLANOVE UPRAVE I KLUBA "SPLIT"

Kreirano: Srijeda, 06 Travanj 2011 Napisao/la KTA BKBiH

Banja Luka, 27. ožujak 2011. - Biskup banjolučki mons. dr. Franjo Komarica i pomoćni biskup banjolučki mons. dr. Marko Semren primili su, 26. ožujka u večernjim satima u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci članove Uprave, trenera i igrače Nogometnog kluba „Split“ iz Splita. Razlog posjete nogometnog kluba iz Splita je prijateljska utakmica s domaćim "Borcem"

U dužem srdačnom raspoloženju biskupi Franjo i Marko zahvalili su svojim gostima za izuzetan gest solidarnosti u Tjednu solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH. Gosti su donijeli i prigodne darove za potrebe Caritasa Banjolučke biskupije. S puno zanimanja slušali su kratka izvješća o naporima Crkve oko ublažavanja još mnogobrojnih otvorenih ratnih rana, osobito kod domaćih katolika. Biskup Komarica je gostima čestitao da su „plemenita i široka srca“ jer su došli u Banju Luku u središte biskupije i da bi ujedno odigrali prijateljsku utakmicu s domaćim „Borcem“. Pojasnio je da je to svojevrsni dragocjeni prilog u Tjednu solidarnosti prema Crkvi i ljudima u BiH. Zamolio ih je da se ne umore i dalje činiti dobro drugima oko sebe.

Gosti su bili vidno obradovani susretljivošću biskupa Komarice i njegova pomoćnog biskupa Semrena što su u svojim govorima istaknuli i glavni sponzor kluba Slaven Žužul te prijatelj kluba franjevački provincijal iz Splita dr. fra Željko Tolić. Obećali su biskupima Komarici i Semrenu da neće zaboraviti Banjolučku biskupiju, a već sada su ih pozvali na obilježavanje stote obljetnice kluba u travnju iduće godine što su biskupi rado prihvatili. (kta/tabb)

Hitova: 26074