Počinje novi ciklus „Škole za trudnice“

Kreirano: Ponedjeljak, 15 Kolovoz 2011 Napisao/la Ivana Kaser

Centar za život i obitelj Caritasa biskupije Banja Luka od 1. rujna pokreće peti ciklus programa „Škola za trudnice“. 
„Škola za trudnice“ je program psihofizičke pripreme za porod i roditeljstvo namjenjen svim zainteresovanim trudnicama od šestog mjeseca trudnoće i njihovim muževima.

Program Škole za trudnice se sastoji od 12 susreta na kojima stručnjaci kao što su ginekolog, psiholog, babica, patronažna sestra, fizioterapeut i porodični savjetnik educiraju trudnice i njihove muževe o onome što ih čeka u zadnjem trimestru trudnoće, tokom samog poroda i nakon dolaska kući s bebom.

Tijkom prošle godine kroz „Školu za trudnice“ prošla su 72 bračna para, koji su veoma zadovoljni svim onim što su naučili. Ističu da im je osim edukacije od velikog značaja bila i podrška koju su dobili od tima Centra i isto tako razmjena iskustava sa drugim majkama, koja se ostvaruju kroz posebne radionice. Specifičnost ovog programa je što sa trudnicama dolaze i njihovi muževi i aktivni su učesnici tokom svih susreta. Pohađanje programa za sve polaznike je besplatno.

Susreti se održavaju jednom sedmično u Centru, na adresi Kralja Petra I Karađorđevića 123, u Banja Luci. Zbog velikog interesa za pohađanje „Škole za trudnice“, svi zainteresovani budući roditelji trebaju se što prije prijaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 051 300 890 i tako osigurati svoje mjesto u ovom jedinstvenom programu.

 

Koordinator programa:

Ivana Kaser

Hitova: 30408