Svi Sveti 2011.

Kreirano: Četvrtak, 10 Studeni 2011 Napisao/la Josip Anušić
KLIK za više fotografija Crkvene Svi Sveti 2011

Ovi dani jeseni kada obilazimo grobove naših pokojnika svima nama mnogo znače. Svako od nas na drugačiji način doživljava prilazak groblju, čišćenje grobova i paljenje svijeće na njemu. naravno, svi imamo svoje uspomene vezane za naše pokojnike. Ali svima nama je zajednička vjera da će naši pokojnici biti obasjani vječnom svjetlošću i nadamo se da ćemo jednom zajedno s njima u ljubavi prići toj svjetlosti.

Poseban osjećaj je zastati kod groba i zamisliti se nad tom stvarnošću, i u dubini svoga bića osjetiti toplinu i ljepotu suza "koje izviru i peru grijeh". Osjećamo toplinu i blizinu s "onim" svijetom. U tim trenucima, tako nam je sve blizu, ali ipak nedohvatljivo. Stanje vječnog počinka, približava nam i Vječnoga, snaži našu vjeru, nadu i ljubav.

U našoj situaciji, poseban je moment i neko novo otajstvo: kako umrli uspijevaju da nas sve okupe i da se susretnemo iz cijeloga svijeta. Umrli se na taj način upliću u naše živote na način da nas zbližavaju i vode k susretu jednih k drugima. Tih susreta i ove godine nije nedostajalo po našim grobljima. Neke naše prijatelje, rođake i susjede vidjeli smo upravo na našim grobljima po prvi puta nakon 5 ili 10 ili 20 godina.

KLIK više fotografija Gajić svisveti 2011 Gajić
Hitova: 32428