10 razloga da dođete na proslavu Gospe od Anđela - u župi Barlovci

Kreirano: Ponedjeljak, 28 Srpanj 2014 Napisao/la Josip Anušić

Dakle, deset (10) je razloga da se okupimo i vidimo u što većem broju:

  1. proslava Gospe od Anđela
  2. potpuni oprosti
  3. slavlje 50 godina služenja časne Miroslave Anušić
  4. misu predvodi naš vlč. dr. Anto Orlovac
  5. susrest ćemo našeg župnika fra Duju Ljevara i druge drage fratre, naše Ujake
  6. ljeto je i neradni dan - subota
  7. susrest ćemo jedni druge, a neke i nakon 2 desetljeća
  8. i još najvažnije: prilika za ispovijed, osjetiti Božje milosrđe
  9. slušat ćemo Riječ Božju i od propovjednika poruku i pouku na tu riječ
  10. susrest ćemo našeg Gospodina Isusa Krista u valjanoj pričesti

Moglo bi se navesti i još koji razlog, ali eto, zaustavih se na 10, jer je to nekako lijepi zaokruženi broj. Na ovaj način priključio sam se trendu pisanja po našim internetskim portalima: 10 ovoga, 7 onoga, 3 stvari, 5 načina, 4 sastojka itd. Pa evo u tu plejadu brojem započetih naslova ubacujemo i ovaj. A sada malo ozbiljniji tekst najave:

Bliži se veliki blagdan naše župe, Gospa od Anđela koji će se i ove godine slaviti na sam dan 2.8. misom u 10.30, a predvodit će je vlč. dr. Anto Orlovac. On je rođen u Bukovici i kršten u župi Barlovci. Višegodišnji profesor na teologiji u Sarajevu, pisac nekoliko knjiga, ne samo povijesne tematike, već i duhovno-meditativne. Pisac knjige "Oko fra Vidova bunara - mala monografija župe Barlovci" - jedine cjelovite povijesti naše župe.
Ova misa, ujedno će biti upriličena i kao proslava 50 godina -zlatni jubilej- služenja Kristu i njegovoj Crkvi časne sestre Miroslave Anušić. krsnim imenom Manda, kći Ilije i Marije r. Orlovac, r. 03. 07. 1943. u Barlovcima, Družba Kćeri milosrđa.


prošlogodišnje okupljanjeKao i svake godine, očekuje se veliki broj vjernika iz okolice, ali i bivših župljana iseljenih tijekom rata. Za neke, ovo je i svojevrsni motiv da dođu na ovaj dan u župnu crkvu Svetog Vid Barlovci. Nikako nemojte smetnuti s uma duhovni karakter ove svetkovine za našu župu i župljane, naročito ako znamo da se na ovaj dan mogu zadobiti potpuni oprosti za sebe, za druge, za pokojne svi oni koji na ovu svetkovinu budu na misi ispovijeđeni se pričeste, te izmole vjerovanje ili koju drugu molitvu na nakanu Svetog oca - Pape.

Malo više o Porcijunkulskom oprostu na web stranici www.bitno.net , ovo je samo jedan dio:

PORCIJUNKULSKI OPROST

Blagdan Gospe od Anđela je i dan potpunog oprosta, tzv. Porcijunkulskog oprosta. Na ovaj dan u svim franjevačkim crkvama diljem svijeta vjernici mogu dobiti porcijunkulski ili potpuni oprost od vremenitih kazni. Oprost vjernici mogu dobiti od 1. kolovoza u podne do 2. kolovoza u ponoć ako se ispovjede, pričeste, pohode franjevačku crkvu ili župu te izmole Vjerovanje, Oče naš i pomole se na nakanu Svetoga Oca.

FOTOGRAFIJE IZ 2012. PROSLAVA S BISKUPOM DR. FRANJOM KOMARICOM

Hitova: 31114