Božićna čestitka i planovi za 2018.god.

Kreirano: Nedjelja, 17 Prosinac 2017 Napisao/la župnik fra Ivo Orlovac

Kapelica na Crkvenama 2017.

Poštovani župljani,
Bliži se kraj ove građanske godine. I dok Bogu zahvaljujemo na svim dobročinstvima kojima nas je obdario, koristim ovu priliku da zahvalim svim župljanima naše župe koji su se uključili u akciju nabavke novog zvona za našu crkvu. Kako mnogi znate, isto je na svetkovinu Gospe od Anđela blagoslovio naš biskup Franjo i ono već s našeg zvonika poziva sve da iskažu Bogu slavu. Svi vi koji ste povodom svetkovine Sviju Svetih posjećivali groblja svojih pokojnika, mogli ste vidjeti da se ona primjereno održavaju i čiste. To je moguće gotovo isključivo zahvaljujući prilozima vas koji ste izvan svoje župe i svog zavičaja. I na tome vam iskreno hvala.

U slijedećoj godini željeli bismo zamijeniti krov i načiniti nadstrešnicu na kapelici u groblju CRKVENE. Isto tako u planu je sanacija kapelice na groblju DIKEVCI. Stoga se obraćam svima vama, posebno onima čiji pokojnici počivaju na spomenutim grobljima, da svojim prilozima pomognete spomenute akcije.

Znam da svi vi imate i svojih briga i svojih problema, ali su uglavnom svoje priloge davali ne toliko oni koji imaju, već oni koji to hoće. Inače, bez pomoći vas koji ste odavde protjerani, bilo bi nemoguće održavati naša groblja.

Trenutno naša župa ima oko 150, uglavnom starijih vjernika, te unatoč svojoj želji, oni jednostavno nisu u mogućnosti znatnije pomoći. Ukoliko možete i želite podržati ove akcije, svoje priloge možete uplatiti na račun našeg župskog ureda (račun isti kao i za zvono, samo treba dopisati "Za Crkvene" ili "Za Dikevce") ili izravno ovdje dostaviti.

Još jednom: hvala vam na dosadašnjoj zauzetosti, sretna i blagoslovljena 2018. godina, a posebno ČESTIT BOŽIĆ I SVETO ISUSOVO POROĐENJE!

 
Dikevci, kapelica je potrebna obnove
Crkvene oštećenja na krovištu
Hitova: 16574