Svečanija misna slavlja kroz lipanj

Kreirano: Subota, 12 Lipanj 2021 Napisao/la Josip Anušić

crkva zupnaPoštovani župljani, bivši i sadašnji, koji se sjećate i koji se ne sjećate, koji obilazite rodno mjesto i koji ne obilazite, pred nama su prvi topliji dani i bliži se kalendarski početak ljeta, a s njime i kraj nastave u školama, početak godišnjih odmora i vaših putovanja, od kojih mnoga vode i preko sela naše župe. U drugoj polovici lipnja tri su velika događaja u našoj župi koja se svečanije slave: svetkovina sv. Vid, zaštitnik naše župe, krizma za osam krizmanika i Petrov na Gajiću.
Raspored i satnicu tih slavlja, koja se uglavnom premještaju na nedjelju, šalje nam naš župnik fra Ivo s nadom da će nas tamo biti veći broj. Evo njegovog poziva u cijelosti:

 

fra IvoU utorak 15. 6. Crkva slavi svetkovinu svetog Vida mučenika. To je zaštitnik (patron) naše župe i crkve. Mi ćemo tu svetkovinu proslaviti U NEDJELJU 20. 06. Po običaju, kao i svake nedjelje sveta misa slavit će se u 10,45 sati, a predvoditelj misnog slavlja bit će fra Domagoj Šimić gvardijan s Petrićevca.
Nedjelju nakon toga, to jest 27. 6. u našoj ćemo župi slaviti sakrament svete potvrde ili krizme. Taj bi sakrament trebalo primiti osmoro naših mladih župljana. Njima će se pridružiti i jedan župljanin iz susjedne župe Petrićevac. Također sveta misa počinje u 10,45 sati. Misno slavlje i podjeljivanje sakramenta potvrde predvodit će mons. fra Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki.
U utorak 29. 6. Crkva slavi svetkovinu apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla. Za našu župu mi ćemo tu svetkovinu proslaviti na groblju GAJIĆ u nedjelju nakon toga, to jest 4.7. sa svetom misom u 10,45 sati.

Sto se tiče radova u župi u proteklom je periodu urađeno slijedeće: privodi se kraju krečenje i unutrašnje uređenje  crkve s izgrađenom zimskom kapelicom u prostoru ispod kora. Nedavno su pokošena groblja Gradina i Bijeda, a pred Spasovo i groblje Crkvene. Groblje ćemo Gajić pokositi do proslave svete mise nakon Petrova na tom groblju.

Uz srdačan pozdrav svima, fra Ivo Orlovac, župnik

Hitova: 3820