Petrićevac

Franjevački samostan Petrićevac

Franjevački samostan Petrićevac i župa Sv. Ante Padovanskoga
  1. GROBLJE SV. FRANJE – SAMOSTANSKO GORBLJE – NEDJELJA, 28.10. 2018. U 11:00 SATI. GROBLJE SV. STJEPANA – MOTIČKO GROBLJE – ČETVRTAK , 01.11. 2018. U 11:00 SATI. NAPOMENA: PRIJE SVETIH MISA MOLITI ĆE SE OPIJELA ZA NAŠE POKOJNE.
  2. Rimski pontifikal o posveti crkve kaže: “Po prastarom običaju Crkve valja svečanim obredom Gospodinu posvetiti crkvu, koja se podiže kao kuća namijenjena isključivo i trajno  okupljanju Božjeg naroda i slavljenju svetih otajstava.” Na svetkovinu svetog Ivana Pavla II., u ponedjeljak 22. listopada 2018., mons. dr. Franjo Komarica, biskup banjolučki, posvetio je novu samostansku crkvu sv.
  3. Poštovani štovatelji sv. Ante, dragi župljani i svi ljudi dobre volje! S radošću Vas pozivamo na svečanost posvete novosagrađene župne i samostanske crkve Svetog Ante Padovanskog na Petrićevcu, koje će biti u ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine u 10.oo sati. Obred posvete crkve sa svečanom svetom misom predvodi mons. dr. Franjo Komarica. Srdačno Vas pozivamo!
  4. U subotu, 15.09.2018. godine crkvu sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu je posjetila grupa turista iz Malezije u pratnji vodiča. Nedavno su odlučili napraviti turneju po Bosni i tako obići, upoznati i razgledati crkve u različitim gradovima.  Program ovog zanimljivog putovanja uključivao je posjete svetih mjesta u različitim gradovima BiH, pa su tako pored Banja Luke
  5. U srijedu 05.09.2018. na svetkovinu svete Majke Terezije iz Kalkute, svečano je proslavljeno sveto misno slavlje koje se ove godine održalo na Petrićevcu u crkvi sv. Ante Padovanskog u Banja Luci. Misu je predvodio banjolučki biskup mons. dr. Franjo Komarica uz prisutstvo velikog broja svećenika koji su stigli iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine. Pred