Slavlja Gospe od Anđela i Velike Gospe

Kategorija: Najave Kreirano: Srijeda, 27 Srpanj 2022 Napisao/la Josip Anušić

Gospa od andjela 2018Dragi župljani župe sv. Vid - Barlovci, sadašnji i bivši, poštovani prijatelji i Gospini štovatelji hodočasnici, približilo se vrijeme kada svečano slavimo Gospu od Anđela (2.8.) u župnoj crkvi i Veliku Gospu (15.8.) na brdu Crkvene gdje je bila smještena prastara, drevna, crkva, i od tada i sve do sada je naše groblje. 
Za ovaj mjesec još imamo:
- preneseno slavlje sv. Ane u nedjelju 31. srpnja od 11 sati na groblju Bijeda.
- Stranjančani i Matoševljani imat će misno slavlje 30. srpnja, subota, kod križa u Ljevarima u subotu od 11 sati, održavajući na taj način tradiciju nekadašnjih velikih okupljanja s nogometnom utakmicom, zabavom u večernjim satima i živom glazbom na koju su dolazi svi iz okolice. Zadnjih godina zbog korone sva ta masovnost i svečanost je prekinuta, ali ostaje druženje na svetoj misi i poslije, a onda i svraćanje prijatelja i obitelij po kućama.

  • GOSPA OD ANĐELA svečano misno slavlje koje će predvoditi fra Dominik, župnik iz Trna, započinje u 11 sati, utorak 2. kolovoza, župna crkva sv. Vid Barlovci. Župa ovaj blagdan slavi kao svoga suzaštitnika, drugog patrona, i za župu i župljane ona je na razini svetkovine samo za župljane.
  • VELIKA GOSPA na Crkvenama početak u 11 sati 15. kolovoza, ponedjeljak.

Nadam se našim srdačnim susretima. Godišnji su odmori i moglo bi nas biti veliki broj.
Pozdrav svima i sretan put.

Sve fotografije su arhivske, nisu ood ove godine.

bijeda blagoslov polja aanto batkovic kapijam gospa crkvene 1 ššgospa od anela slika za tovanje 1bstranjani 1

Hitova: 598