Pučka misa na drugu uskrsnu nedjelju

Kategorija: Obavijesti Kreirano: Subota, 17 Travanj 2021 Napisao/la Josip Anušić

 

misari poslije miseBarlovci, 18.4.2021. - župna crkva sv. Vida okupila je svoje župljane koji i uobičajeno dolaze na svetu misu. Danas se liturgijski slavi druga uskrsna nedjelja. Lica nazočnih vjernika, manje više, sve poznato, oni koji dolaze i svake nedjelje i ništa ih ne može pomesti, niti strah od korone, niti želja za komocijom, niti zov šoping centara i drugih sajmišta po Banjoj Luci. Na prvom mjestu je sveta misa, kratko druženje prije i poslije, a onda se stigne i svečano blagovati i obilaziti prijatelje i rodbinu i odmarati i dr. Pravi dobri vjernici katolici.

I ova godina je "koronska", kao i prošla, a na snazi su epidemiološke mjere u borbi protiv korone. U ovoj velikoj crkvi i ne treba voditi računa o razmaku, jer kada i dođu svi koji dolaze svake nedjelje, još uvijek ima dovoljno mjesta i dovoljno razmaka. Narod pobožno prati misu i vrlo rado pjevaju uskrsne pjesme pune radosti i kliktanja zbog uskrsne radosti koju Crkva slavi u obredima. Iako malobrojni, njihovi glasovi, ornog pjevanja, ispunjavaju cijelu crkvu, od vrha do dna. Poslušajte ovu uskrsnu pjesmu župnog zbora u pučkom pjevanju i pratite fotografije koje se pojavljuju.

Župa već dugo broji ispod 100 župljana, mahom starijih, ali to ne znači da ovdje nema radosnih trenutaka za sve župljane. Prošle nedjelje, Božanskog milosrđa, ili kako smo navikli reći na Bijelu nedjelju u ovoj crkvi je podijeljena prva pričest za šestoro mladih župljana. Danas su brat i sestra, Gabriela i Filip Princ, već bili na ministrantskim položajima gdje je dugo službovala i njihova majka Lea. Na njih su ponosni svi župljani, a uz nazočne roditelje, najviše bake i djedovi.

VIDEO S MISE

Hitova: 4518