Dikevci i Gajić, 28.-29. listopada 2023. - Održane se mise na groblju u povodu nadolazeće svetkovine Svi Sveti. U Dikevcima 28. listopada, subota, na groblju gdje se posebno časti sv. Juraj u lijepoj kapelici obnovljenoj prije četiri godine, fra. Ivo Orlovac, župnik, predvodio je misno slavlje za 30-tak, što domaćih što pristiglih vjernika. Prethodila je molitva opjela ili odrješenja, koju predvodi svećenik s članovima obitelji koji su izrazili želju da se zajednički pomole na grobovima dragih pokojnika. Druženje je započelo prije mise već od 10 sati kada su počeli pristizati prvi vjernici dok je još padala lagana kišica sve do početka mise, a onda se ukazalo sunce i temperatura je rasla iznad 20 stupnjeva C. Poslije mise svi prisutni su željeli novčano participirati za uređenje groblja koje je i ovaj puta bilo uredno pokošeno i počišćeno. Ako još ovom dojmu dodamo i lijepo obnovljenu kapelicu 2019. godine sredstvima mještana koji imaju ovdje sahranjene svoje pokojnike, te zvono čistog i lijepog zvuka koje je zavjetni dar Marijana Stojanca, ukupni dojam za vrijeme boravka na ovom groblju je dostojansven, ugodan i duhovno bogat, svakako prelijepo iskustvo i za onoga tko ovdje nema sahranjenih svojih članova obitelji.

Gajić, nedjelja 29. listopada od 11 sati misa. Manje groblje u blizini župne crkve, oko 2km, i s njega se vidi vrh tornja crkve. Kao i na drugim našim grobljima, vjernici se okupljaju i cijeli sat ranije kako bi još malo uredili grobove svojih pokojnika, zapalili svijeće, a onda pozvali svećenika da se zajedno s drugim članovima obitelji, još prije mise, izmole opjela ili molitvu odrješenja. Lijepi i sunčani dan s neubočajenih preko 20C, ugodno je bilo i s kratkim rukavima. U 11 sati započela je sveta misa, kao njuzvišenija molitva i dar koji u svome srcu i mislima prikazujemo za pokoj duša naših pokojnika. Na misi je bilo lijepo i živo zbog prisutnosti malih ministranata koji su bili uz oltar, čitali i pobožno pratili svetu misu, a sva ta dječica su unuci obitelji Princ i Lovrenović. I ovo groblje je bilo dobro pokošeno i uređeno za ovaj svečani dan okupljanja u povodu Svih svetih. I ovdje su nakon mise mnogi prišli i dali svoj novčani prilog za nastavak čišćenja i održavanja ovoga groblja.

Zadnjih nekoliko godina raspored misa za Svi Svete na grobljima župe Barlovci postavljen je tako da Dikevci i Gajić imaju misu zadnji vikend pred ovu svetkovinu, a na same Svi svete mise su na Bijedi i Crkvenama. Groblja u Matoševcima: Gradina i Batkovića groblje Misu s molitvom za pokojne sahranjene u tim grobljima imaju za Malu Gospu u Gradini i sv. Josipa Radnika, "za maja", u Batkoviću groblju.

Prilažem i cijeli album fotografija na kojima možete vidjeti kadrove s ovih opisanih misa, ali i trenutnu situaciju za koju možemo reći da je "blagdanska" ili "svisvetska", uređenih i čistih grobalja u Batkovićima i na Crkvenama.

Batkovića groblje također je obnovljeno u pravom smislu riječi, postavljena je nova pocinčana ograda jer je stara bila izgorjelih direka, kapelica je nanovo pofarbana zidovi i drvenarija, postavljeni središnji metalni križ, a već od prije tj. 2015. g. na groblju je i lijepa ulazna kapija. Sve ovo je urađeno zahvaljujući Anti Batkoviću - Antiki, zalaganjem članova obitelji i malobrojnih prijatelja, groblje je pristojno i dostojno ljubavi našim pokojnima.

Sunday, September 24, 2023 Josip Anušić Najave 1803
Svi Sveti, 1. studeni, u ovoj 2023. godini padaju na srijedu. Kako je već uobičajeno zadnjih godina na taj dan, Svi Sveti, svetkovina, služit će se sv. mise s molitvom odrješenja kod posljednjih počivališta vaših najmilijih 1.11., na groblju Bijeda u Barlovcima u 11 sati , 1.11., na groblju...
Monday, April 10, 2023 Josip Anušić Najave 2056
Raspored blagoslova polja u proljeće 2023. godine kod naših kapelica u grobljima ili bez njega, izgledat će ovako: Nedjelja, 23.4. - DIKEVCI, nedjelja, 30.4. - BIJEDA, ponedjeljak, 1.5. - BATKOVIĆA GROBLJE nedjelja, 7.5. - OJDANIĆA BRDO nedjelja, 14.5. - KULJANI nedjelja, 21. 5. - prva nedjelja...
Sunday, April 02, 2023 Josip Anušić Najave 1858
Raspored obreda i misnih slavlja kroz Veliki tjedan u župnoj crkvi sv. Vida i u kapeli sv. Franje u Stranjanima. Veliki četvrtak - 18 sati. Veliki petak - 18 sati. Velika subota - 19,30 sati, a nakon obreda blagoslov jela. U Stranjanima blagoslov jela na Veliku subotu u 16 sati. USKRS - Stranjani...
Monday, October 17, 2022 Josip Anušić Najave 2472
Subota, 29. 10. u 11 sati DIKEVCI Nedjelja, 30. 10. u 11 sati GAJIĆ SVI SVETI, utorak, 01. 11. u 11 sati BIJEDA 14 sati CRKVENE

Prilozi za potrebe župe, održavanja crkve, grobalja i dr. potrebe za rad župe i župnika. Dakle, oni koji ovamo dolaze, mogu kao i do sada, svoje priloge dati bilo u župnom uredu, bilo na grobljima. A oni koji žele mogu također uplatiti svoj prilog na račun:
ŽUPA SV. VIDA MUČENIKA BARLOVCI, BANJALUKA. Broj računa za uplate u valuti EURO: BA 39 3383 5048 5698 5643
Račun je otvoren kod
UNICREDIT BANK D.D. Poslovnica BANJALUKA, I. krajiškog korpusa 39 UNCRBA 22.
Potrebno je još navesti za što darujete svoj prilog (npr." Za župu" ili "za groblje Crkvene")
Rimokatolički župni ured BARLOVCI
Ramići 110
78 215 Dragočaj
Tel:+387 (0) 51 368 088
Župnik Fra IVO ORLOVAC, možete kontaktirati na slijedeći način. Mobitel **387 61 167 419.