Nasa Edita s Zenski pjevacki zbor "Jele"  djeluje u Vancouveru preko 25 godina njegujuci tradicionalni zanr hrvatske pjesme kao i milozvucne pjesme iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Velika mi je zelja da Vancouverske "Jele" i Banjalucka "Nada" zajedno odrze koncert ili makar zapjevaju nekoliko pjesama na radost svih ljubitelja glazbe, pjesme i veselja. Do tada pjevajuci stare pjesme nastale u mome kraju nosim u srcu svoj rodni kraj i njegove obicaje koje ljubomorno cuvam od zaborava.

KUD JeleZenski pjevacki zbor "Jele"  djeluje u Vancouveru preko 25 godina njegujuci tradicionalni zanr hrvatske pjesme kao i milozvucne pjesme iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Posebnu umjetnicku vrijednost daje i klasicna  te duhovna hrvatska glazba koju takodjer  s uspjehom izvodi  ovaj zbor. "Jele" su ucesnice folklornih festivala sirom Kanade a svojim nastupima i koncertima uvijek su okupljale siroku publiku kako u hrv. zajednici tako i u svim etnickim skupinama u Kanadi. Visoka kvaliteta glasova, talentiranost, entuzijazam i nadasve ljubav prema glazbi doprinjeli su da zbor "Jele" uistinu nosi epitet "Vancouverskih ladarica".

Lado pjevanje je takodjer jedan od stilova pjevanja ovoga zbora. cijoj visokoj kvaliteti doprinose i vrsne zborovodje kao sto su to u proslosti bili mćstro gosp.Caleta, zatim gosp. prof. Pajalic a trenutni konduktori su gdja. Jelica Pavlovic i gosp. John Morovich strucno usavrsen u folkloru Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Narocito je lijepo vidjeti "Jele" na folklornim nastupima odjevene u narodne nosnje koje se osmisljavaju i sivaju do u najsitnije detalje tako da zbilja ne odmicu od autenticnosti nosnje i kraja cija se pjesma izvodi tako da ona svojom cjelinom predstavlja vjernu predaju pjesme jednog sela ili kraja koju "Jele" izvode.

Samostalno sivane nošnje.Nastupi, putovanja i sivanje nosnji iziskuju i materijalne troskove koje vrijedne pjevacice prevazilaze prodajom kolaca kroz godinu i prodajom njihovog CDa kao i priredjivanjem godisnjih koncerta. Iza uspjeha ovog zenskog zbora stoji veliki rad, pozrtvovanje, redoviti dolasci na probu i ljubav prema glazbi. "Jele" planiraju i turneju po Hrvatskoj kao i nastup na Omiskom festivalu zenskih klapa.

Jedna sam od clanica ovog zbora rodom iz Banja Luke  te mi je posebno drago kad izvodimo pjesme moga kraja . Ljubav prema glazbi me je i dovela u zbor sto je zapravo samo nastavak davno zapocetog u mom Budzaku gdje sam naucila prve note u samostanu casnih sestara u Budzaku. Moja draga uciteljica klavira je bila s. Judita za koju sam cula da jos uvijek uci djecu glazbu i notno pisanje u Budzaku.

Velika mi je zelja da Vancouverske "Jele" i Banjalucka "Nada" zajedno odrze koncert ili makar zapjevaju nekoliko pjesama na radost svih ljubitelja glazbe, pjesme i veselja. Do tada pjevajuci stare pjesme nastale u mome kraju nosim u srcu svoj rodni kraj i njegove obicaje koje ljubomorno cuvam od zaborava.

Edita Topic, Vancouver.

Sunday, September 24, 2023 Josip Anušić Najave 1620
Svi Sveti, 1. studeni, u ovoj 2023. godini padaju na srijedu. Kako je već uobičajeno zadnjih godina na taj dan, Svi Sveti, svetkovina, služit će se sv. mise s molitvom odrješenja kod posljednjih počivališta vaših najmilijih 1.11., na groblju Bijeda u Barlovcima u 11 sati , 1.11., na groblju...
Monday, April 10, 2023 Josip Anušić Najave 1692
Raspored blagoslova polja u proljeće 2023. godine kod naših kapelica u grobljima ili bez njega, izgledat će ovako: Nedjelja, 23.4. - DIKEVCI, nedjelja, 30.4. - BIJEDA, ponedjeljak, 1.5. - BATKOVIĆA GROBLJE nedjelja, 7.5. - OJDANIĆA BRDO nedjelja, 14.5. - KULJANI nedjelja, 21. 5. - prva nedjelja...
Sunday, April 02, 2023 Josip Anušić Najave 1642
Raspored obreda i misnih slavlja kroz Veliki tjedan u župnoj crkvi sv. Vida i u kapeli sv. Franje u Stranjanima. Veliki četvrtak - 18 sati. Veliki petak - 18 sati. Velika subota - 19,30 sati, a nakon obreda blagoslov jela. U Stranjanima blagoslov jela na Veliku subotu u 16 sati. USKRS - Stranjani...
Monday, October 17, 2022 Josip Anušić Najave 2343
Subota, 29. 10. u 11 sati DIKEVCI Nedjelja, 30. 10. u 11 sati GAJIĆ SVI SVETI, utorak, 01. 11. u 11 sati BIJEDA 14 sati CRKVENE

Prilozi za potrebe župe, održavanja crkve, grobalja i dr. potrebe za rad župe i župnika. Dakle, oni koji ovamo dolaze, mogu kao i do sada, svoje priloge dati bilo u župnom uredu, bilo na grobljima. A oni koji žele mogu također uplatiti svoj prilog na račun:
ŽUPA SV. VIDA MUČENIKA BARLOVCI, BANJALUKA. Broj računa za uplate u valuti EURO: BA 39 3383 5048 5698 5643
Račun je otvoren kod
UNICREDIT BANK D.D. Poslovnica BANJALUKA, I. krajiškog korpusa 39 UNCRBA 22.
Potrebno je još navesti za što darujete svoj prilog (npr." Za župu" ili "za groblje Crkvene")
Rimokatolički župni ured BARLOVCI
Ramići 110
78 215 Dragočaj
Tel:+387 (0) 51 368 088
Župnik Fra IVO ORLOVAC, možete kontaktirati na slijedeći način. Mobitel **387 61 167 419.