Zadušnica za Josipu Savić

Kreirano: Četvrtak, 17 Prosinac 2015 Napisao/la Josip Anušić

Poštovani župljani župe Barlovci i svi dragi prijatelji pok. Josipe. Želim vam se vrlo kratko obratiti s par riječi u ime svih nas, tugujuće obitelji.

Znamo, nakon duge i teške bolesti umrla je u svojoj 44.oj godini života Josipa Savić rođ. Anušić. Ponedjeljak na večer, 14.12.2015. oko 21.10 sati umrla je u bolesničkoj postelji pod krovom svoje rodne kuće na adresi Kuljani 106 (po novome 464) u krugu bližih članova obitelji i komšija. Tijelo pokojne Josipe ispraćeno je na vječni počinak, po pravoslavnim obredu vođeno od paroha Kuljana, oca Miroslava, jučer, u srijedu 16.prosinca, u 13 sati ispred rodne kuće u Kuljanima odakle povorka otpratila prema groblju u Ramićima gdje je sahranjena u ukopno mjesto muževe obitelji Savić. 

Misa zadušnica za pok. Josipu u župnoj crkvi Barlovcima četvrtak 17. prosinca u 08.00 sati, hvala župniku i vama na spremnosti biti s nama i u ovim teškim trenucima.

Josipa je rođena 24. kolovoza 1972. od Jure i Zorke (r.Batković). Obitelj Jure Anušića izvela je petero djece, Josipa je bila četvrto dijete od oca Jure, i drugo dijete majke Zorke. Braća i sestre su Anto, Antonija, Josip i Zvonko najmlađi.

Osnovnu školu je završila u Zalužanima, a srednju hemijsku školu u zvanju Hemijski tehničar završava u Banjoj Luci. Za svoga muža Ranka Savića udala se 1993. a te iste godine  dobili su i jedino svoje dijete, sina Ratka. 

  U svojoj bolesti samo nekoliko dana je boravila u bolnici na izričitu preporuku liječnika. Kroz cijelo svoje liječenje, primanje kemoterapija i zračenja, Josipa je inzistirala da na terapije odlazi iz obitelji i onda bi se, po završenom tretmanu, vraćala u krug obitelji. To je i potpisala. Tu se najbolje osjećala i lakše podnosila teške i preteške boli uz brižljive muža Ranka i sina Ratka. U teškoj situaciji u kojoj se našla obitelj Savić priskočili su mnoge komšije i nudile od sebe svaku pomoć. Ovim putem želim se zahvaliti onima koji su meni znani, a i onima koje ne spomenem. Ovakvo nabrajanje nikada nije kompletno.

Svaku pohvalu zaslužuju komšinice Bosa i Mila koje su bdjele naizmjence uz Josipu u najtežim trenucima njene bolesti, prali je presvlačili, tješili i bodrili. Velika hvala i komšinicama,mladoj, Dajani Jarić te njenoj svekrvi Ljubici Jarić, med. sestri. Hvala i ostallim članovima obitelji Anušić, Ljubinki i Anti, te obitelji Savić s mladom Dajanom, nećakinji pokojnice, jetrovi Antoniji i djeveru Draganu.

Hvala gđi. Miri Bundalo koja je za početak liječenja Josipe obrađivala administrativne obaveze, te medicinskom personalu KBC Banja Luka odjel onkologije, a tako i patronažnoj ekipi koja je redovito dolazila na poziv.

Hvala i Caritasu Banjolučke biskupije na ustupljenom bolničkom krevetu.

 Posebno hvala župniku fra Duji Ljevaru što je cijelo vrijeme pratio i posjećivao bolesnicu i kod kuće i u bolnici, sa svim odlikama duhovnog pastira. S početkom kemoterapija podijelio je bolesničko pomazanje, redovito ispovijedao i pričešćivao, a zadnji puta u prošli četvrtak. Hvala časnoj sestri Marini koja je također redovito obilazila i javljala se pokojnici Josipi.

Posebno hvala svima vama župljanima ove župne zajednice i svima vama, prijateljima naše Josipe, koji ste u njenoj bolesti pritekli, posjetili, ohrabrivali i molili za Josipu, a svakako preporuča se i daljnja molitva za pokoj vječni.

Hvala vam svima.

 

Hitova: 3599