Uz slavlje Uskrsa i slavlje prve pričest

Kreirano: Nedjelja, 21 Travanj 2019 Napisao/la Josip Anušić

prva pricest 1(Barlovci, Uskrs, 21.4.2019.) - Ovogodišnja Uskrsna nedjelja za našu župu i župljane ostat će dugo i u lijepom sjećanju. Danas se dvostruko slavilo. Naravno slavilli smo Uskrs, a obitelji i župna zajednica radovali su se i zbog devet mladih prvopričesnika. Odmah po dolasku u crkveno dvorište vidjela se svečarska atmosfera, mnogo mladih roditelja sa svojom mlađom djecom, ali i baka i djedova, auta nikada ovoliko, kao za Gospodanđele, a i u crkvenim klupama teško se nalazilo mjesto za sjesti. Lijepi anđelčići u bijelom zauzeli su mjesta u prvim klupama. Pomalo nervozni ili nestrpljivi, zadnjih mjeseci pripremali su se za ovaj dan i sada su tu sa svojim obiteljima i rodbinom koja je pristigla izdaleka zahvaljujući slobodnim danima za Uskrs. I uistinu, bilo je lijepo među njima, čarobno i sveto. Za Isusa nema ljepšeg mjesta na svijetu od čistog dječijeg, prvopričesničkog, srca. Za nas starije, nema ljepšeg prizora nego gledati i diviti se dječijoj iskrenosti i uzbuđenom iščekivanju primanja Isus u svoje srce. I druga mlađa djeca su tražila kako da se otmu iz ruku roditelja da bi vidjeli svoje starije braću i sestre, njih koja su sada u centru pažnje. Sve skupa, prekrasan Uskrs u našoj župi okrunjen anđelčićima, prvopričesnicima. 

Župnik fra Ivo Orlovac pripremao je prvopričesnike od jeseni svaku nedjelju nakon mise kroz kraće kateheze.  Svi su bili dobri i pažljivi vjeroučenici, te su zavrijedili danas biti ovdje u prvoj klupi. Župnik je izrazio nadu i uputio molbu prvopričesnicima da nastave dolaziti na svetu misu, jer sada imaju razlog više, mogu kao i drugi pristupiti oltarskomu otajstvu, blagovati Tijelo Kristovo. Njihova imena su: Rahela i Rebeka Vidaković, Viktor Bijelić, Marko Danilek, Iris Miljanović, Bojan i Maša Ćeran, Luka i Laura Majdandžić.

U propovijedi bila je čitana uskrsna poruka biskupa Franje Komarice. Nakon mise u crkvenom dvorištu ostalo se dugo i tek se tada vidjelo kako je puno djece kada su se razletala po dvorištu, ta djeca su nosila svoja najtvrđa jaja, favorite, koja su trebala u tuckanju pobijediti ili polupati ono drugo jaje. Lijep i sunčan dan, puno čestitanja, puno llica koja se ne viđaju tako često, trčkaranje radosne djece, ma llijepo ne znam to niti opisati.

prva pricest 2prva pricest 3

prva pricest i uskrsprva pricest i uskrs 2prva pricest i uskrs 3

Hitova: 3234